A marsrutkáktól a plackartig

Napi képek - megszűnő és megmaradó vonatok

2014. december 13. - ruba

Mai képposztunk témája a tegnapi poszthoz kapcsolódik. Az abban részletezett masszív orosz járatmegszűntetéshez kapcsolódó képek fognak most következni, így a menetrendváltás előtt egy nappal.

s6301855.JPGAz egykori Szovjetunió vasúthálózati térképe a szevasztopoli állomás várótermében (akkor még Ukrajnában). A megszűntetések szinte az egész régiót érintik.

s6301426.JPG

Odessza-Moszkva vonat orosz szerelvénye Rozdilnában. Jövőre már biztos nem fog közlekedni.

s6309449.JPG

Ezen a kissé elmosódott képen a megszűnő Tisza-Expressz halad a Kárpátokban. A Tisza nemcsak Budapest felé biztosított közvetlen eljutást Moszkvából, kocsijai Ungvárra, Zsolnára, Belgrádba, Barba, Zágrábba és Velencébe is továbbközlekedtek. Holnaptól nem fognak...

s6302312.JPG

Feodoszija - Szent Pétervár vonat kocsija, Kérdés, hogy mi lesz az Oroszországból a Krímre tartó vonatok sorsa. Ezeknek a járatoknak eleve bizonytalan a helyzete, hiszen leginkább nyaralókat szállítottak, akikből most nem sok szeretne a Krímre utazni.

s6300834.JPG

Szaratov - Ungheni közvetlen kocsi Ungheniben. A kocsi a Szaratov-Várna vonatba sorozva közlekedik. Ez a nyaralóvonat a Volgától a Fekete-tenger nyugati partjára szállította a nyaralni vágyó oroszokat kérdés, mi lesz a sorsa. Ez a járat eddig is csak nyári szezonban, hetente egyszer közlekedett.

dscf_3548.JPG

A Szent Pétervár - Asztana vonat Jekatyerinburgban. A megszűntetések okaként lehangzott kihasználatlanságról csak egy rövid kis történet. Erre a vonatra, 45 nappal előre lehet jegyet venni, mi a jegyfoglalás megnyitása után 4-5 órával már alig találtunk rajta szabad helyet.

dscf_3791.JPG

Kifüggesztett menetrend a kazahsztáni Sary-Shagan állomáson. Lehet, hogy jövőre már nem lesz ennyi járat?

dscf_1327.JPG

Ami biztosan marad: Taskent - Volgográd járat egy kanyarban valahol Hazorasp közelében, Üzbegisztánban.

dscf_1521.JPG

Szaratov - Taskent járat szerelvénye Szamarkandban, ez is biztos marad.A bulgáriai Várnából, nyáron, vonattal, egy átszállással el lehetett jutni Taskentbe, ha valakinek ilyen perverziója volt :).

dscf_2017.JPG

Kijevből érkezett vonat a moszkvai Kijevszkaja pályaudvaron. Itt biztos, hogy a politika játszott szerepet a döntésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ruba.blog.hu/api/trackback/id/tr46975885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása