A marsrutkáktól a plackartig

Két éves lett a blog

2016. november 19. - ruba

Ma két éve, hogy szebben ragyog a nap, frisebb a levegő, vidámabbak az emberek, hiszen ma két éve indult a nagysikerű Ruba blog :) . Ennek alkalmából, ahogy tavaly, úgy idén is kicsit visszatekintünk az eltelt egy-két évre (a tavalyi összefoglalót ide kattintva olvashatjátok).

Tavaly ilyenkor 55 bejegyzésnél tartott a blog, mostanra ez 81-re emelkedett. Látszik tehát, hogy egy év alatt kevesebb bejegyzés jelent meg, mint az első évben, ám ez azért van, mert jóval kevesebb lett a képes bejegyzés, miután azt tapasztaltam, hogy ez kevésbé érdekel titeket. Az olvasottság tavaly ilyenkor 38951-en állt, most 186935-ön áll ugyanez a szám, vagyis az olvasottság jelentősen nőtt az első egy évhez képest (kb. 3,5-szeresére!). A kommentek számát már nem tartom nyilván, mert a látogatottsággal együtt nagyon megugrottak azok is :)

kampod.JPGA blog jelenleg legolvasottabb cikkében volt szó a festői Kamenyec-Podolszkról.

A megnövekedett olvasottság miatt van az is, hogy az 5 legolvasottabb cikkből 4 az utóbbi egy évben jelent meg, és a blog első évéből csak egy cikk tudott bent maradni az első 5-ben. A legolvasottabb cikkek sorrendben a következők:

1. 11 alulértékelt város Európában (40896 megtekintés)

2. Életképek az egykori Szovjetunióból, 2. rész (19528 olvasó)

3. Életképek az egykori Szovjetunióból 6. rész (19388 olvasó)

4. Trolibusszal, a végtelenbe és tovább! (17195 olvasó, ez az egyetlen cikk, amely nem az utolsó egy évben íródott)

5."BKV"-ellenőrök Európa nagyvárosaiban (12190 olvasó)

Ez tehát az 5 legolvasottabb írás, egyben ez az az 5 bejegyzés, melyre tízezernél több kattintás érkezett.

13-s6302247.JPGAz első egy év legolvasottabb írása a városközi trolibuszokkal foglalkozott. A képen egy Szimferpol-Jalta viszonylatú troli halad Alustában.

Most viszont nézzük a lista alját, azokat a bejegyzéseket, amik valamiért a legkevésbé érdekeltek titeket, ám mielőtt elkezdenénk, itt annyit módosítottam, hogy a képes-videós bejegyzéseket, melyeket az első év után megszüntettem, ebben a versenyben nem is indítom, csak az alapvetően szöveges blogbejegyzések közül néztem meg azt a 3-at, ami a legkevésbé nyerte el a tetszéseteket!

3. Troli-tolók  (199 olvasó)  Ezt a bejegyzést eleve nem szántam komolyabb írásnak, így nem csoda, hogy ide jutott, nem is bánom, igazából ki akartam ezt akkor írni magamból

2. Turistáskodni Alma-Atában (197 olvasó) Ez a bejegyzés már a tavalyi népszerűtlenségi listában is helyet foglalt, ami nem csoda, címe annyira izgalmas, mint egy 50-es években kiadott, szovjet mezőgazdasági szakkönyv címe. Ma már nem így írnám meg, de most már nem írom át.

1. Budapesti Dunai Hajózás: Félgőzzel? (193 olvasó) Jelenleg legkevesebben ezt az írást olvasták, de szintén nem meglepő, nem szántam egy komolyabb bejegyzésnek, nem is nagyon reklámoztam, inkább csak a véleményemet írtam le.

dscf2506.jpgSzülinapi gyertya helyett mára egy örökláng jutott :)

Ez volt tehát a blog elmúlt egy-két éve számokban. Talán feltűnt nektek, hogy az elmúlt hónapokban igencsak megcsappant az oldalon megjelenő új tartalmak száma, ennek oka, hogy sok egyéb elfoglaltságom mellett egy másik projekten is dolgozok, aminek eredményét elvileg január elején ismerhetitek meg. Addig várhatóan továbbra sem lesz olyan sok írás, de azért egy-két bejegyzés biztos meg fog jelenni addig is. Mindenkinek köszönöm, hogy az elmúlt egy-két éves hűséget, és remélem, hogy a jövőben is sikerül majd olyan bejegyzéseket írnom, mely elnyeri tetszéseteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ruba.blog.hu/api/trackback/id/tr411969367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása